Betűméret megváltoztatása
Pontos idő: 2010 szeptember 11

Lezárt fórumHozzászólás küldése Oldal: 16 / 36   [ 719 hozzászólás ]
Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 36  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: 2010. március
HozzászólásElküldve: 2010 március 11 
Regisztrált felhasználó

P.Ági írta:
potyi írta:
Zoli

2126-13 Engineer - Production or Plant Engineer
Látom ez kiemelt szakmaként szerepel-
Az Engineers Australian is nézelődtem de nem világos teljesen, hogy a fenti szakmához elég egy Bachelor degree és a mérnöki gyakorlat, vagy meghatározott diplomát fogadnak csak el.
Köszönöm

Nekem "csak" főiskolai diplomám volt (könnyűipari) +10év tapasztalatom és minden további nélkül elismerték. Igaz már 2ésfél éve, lehet, hogy most nehezebben adják meg.[/quote][/quote]

Bocsánat, kicsit félreérthető voltam.
Az általam említett szakma a Gyártómérnöki.Viszont a leírásban csak azt láttam, hogy mérnöki diploma kell hozzá, vagyis nem találtam meg pontosabban, hogy milyen mérnöki :villamos, gépész, vagy esetleg más, informatikus mérnökivel is el lehet-e ismertetni, ha van mellette gyakorlat.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

potyi írta:
Az általam említett szakma a Gyártómérnöki.Viszont a leírásban csak azt láttam, hogy mérnöki diploma kell hozzá, vagyis nem találtam meg pontosabban, hogy milyen mérnöki :villamos, gépész, vagy esetleg más, informatikus mérnökivel is el lehet-e ismertetni, ha van mellette gyakorlat.

Nyilván, ha villamosmérnökivel egy villamosipari gyárban vagy gyártómérnök, akkor valószínűbb, hogy elismernek gyártómérnöknek, mint ha mondjuk élelmiszermérnökként próbálsz meg dinamókat gyártani.

A mérnöki végzettségekkel mind el lehet ismertetni, vagy legalábbis érdemes nekifutni, de az informatikus az nem Engineer. Pardon az angolért, de a mérnök határozottan nem egyenlő az angol Engineer-rel. Az Engineer elsősorban, másodsorban és harmadsorban gépészt jelent. Hajógépészt, mozdony-gépészt és gépészt. A sokadik jelentése a mérnök, de csak bizonyos helyzetekben. Ezek a helyzetek nem esnek egybe a magyar mérnök szó használatával. Vannak átfedések, de ezek csak azért vannak, hogy megzavarják a pusztai használót.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

K.S.BEA írta:
Sziasztok!
Nézegettük az Ausztrál dollárt és igencsak drága,és egyre csak megy feljebb .
Valaki tudna nekem segíteni, hogy hogyan érdemes kivinni az embernek a pénzét, hogy minnél kevesebbet bukjon az átváltáson.

Az ötlet nekem is jól jönne, folyamatosan bukok a váltáson... Pedig igyekszem 'jókor' utalni a pízt.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Munkalehetöség Sydneyben egy személynek. Könyvvitelesként dolgozó kisegítése. Számvitel típusú egyszerü munka, betanítással. Nyelvismeret nem fontos. 1 nap, de kibövülhet.

Diákok jövedelemkiegészítéséhez jó. További infó emailben. :)

silvernotenough@gmail.com

legalMust be capable of obtaining TFN.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: infó SS kérelem
Regisztrált felhasználó

Sziasztok!

Némi helyzetjelentés Melbourne-ből :-)
március 4-én élküldött SS kérelmünket (Victoria) 6 azaz hat nap alatt kaptuk meg!

Végre a nap is gyönyörűen süt.

SzGabor

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: infó SS kérelem
Regisztrált felhasználó

szalma_csalad írta:
Sziasztok!

március 4-én élküldött SS kérelmünket (Victoria) 6 azaz hat nap alatt kaptuk meg!

SzGabor

Szuper, gratulálok!

Vissza a tetejére
 OnlineProfil  

Hozzászólás témája: Re: ingyenzene
Regisztrált felhasználó

dzsbp írta:
zoo írta:
Akkor lehet engem megkovezni: en harcba is mennek ezert az elvert, hogy a zene ingyen van. ... ha a radiot be tudom kapcsolni ingyen, es azon keresztul ingyen jon a zene, akkkor a zene mint substance kovetelem, hogy legyen ingyen.

Igaz, hogy ez egy ausztrál fórum, és azt is tudom, hogy nagy rádiós múlttal rendelkezel, de ezt nem tudom szó nélkül hagyni!..:)
Hogy mondhatsz pont te olyat, hogy a zene legyen ingyen? Egyszer majd elmesélhetnéd egy hideg sör mellett..:D, de addig is: a rádiós zenehallgatásért is fizet az ember, mégpedig a reklámok meghallgatásával.
És a zenészek is nem keveset fektetnek be egy-egy szám létrejöttébe; a felszerelésük, az idejük, a munkájuk mind-mind pénz. Azt ki fizetné meg?
Ennyi erővel, ha az írók is írjanak ingyen, a programozók is programozzanak ingyen, akkor a pék is süthetne ingyen, sőt, autót is ingyen kaphatnánk, meg lakást, nem?..:)
Na mindegy, ennyi kívánkozott most ki hirtlen..:)

pardon, a rádiók átalányt fizetnek, nem ingyen nyomják a zenét. megveszik a sugárzási jogokat (nyilván nem darabonként) ráadásul attól is függően pengetnek, amennyi embert elérnek. Pont a rádióban nincs ingyen zene.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

apinoilla írta:
Ezt mindenkinek látnia kell! Főleg, ha fontolgatja a kivándorlást. (menjek, vagy maradjak?) Csak a tisztánlátás végett!
És messze nem politikai része miatt, hanem az otthoni közállapotok miatt...

hát, azért ezt nem terjeszteném :) ritka nagy ostobaságok vannak benne, tipikusan az alma összehasonlítása a villamossal, de hát kambány van.

viszont le a kalappal a kivitelezés előtt, ötletes és eredeti grafika, kár, hogy a tartalom egy kalap szahar.

kivándorolni úgysem azért akar valaki,mert az egymillió főre eső metróvonalak száma alacsonyabb, mint a szomszédban. akkor senki nem jönne NZ-re :)

meg amúgy nem most jön a kánaán? :)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: infó SS kérelem
Regisztrált felhasználó

szalma_csalad írta:
Sziasztok!

SzGabor

Na ez nagyon jól hangzik, hajrá! :)

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

pappito írta:
Srácok azt javaslom, hogy szülessen egy magyarországi magyarok fóruma (magyarorszagimagyarok.net?) ahol lehetne szabadon mindenről beszélni. Ilyen úgy sincs, még, csak olyan ami politikai érdekből vagy klikkek gyűjtögetése miatt működik.

Megcsináljuk nektek mi, határon túliak? :)

Elindítsam én a zátonyon (ha már nincs kiadatás?) :)

Azigazságaz, hogy lekéstél vele. Az első, az igazán első magyar nyelvű fórumot egy külföldi magyar, bizonyos Hollósi Józsi csinálta meg HIX néven. Úgy emlékszem, hogy New Yorkban, a World Trade Centerben - ami akkor még állt - egy japán bank rendszerén. Jómagam is a Hixen kezdtem az internetezést.

Még mindig működik, meg lehet nézni, el lehet olvasni: http://hix.com/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 március 12 
Regisztrált felhasználó

Hajó

Erre gondoltam, mint olcsó és kafa lakókocsi nagyságú hajó: link

$2000.00-be kínálják, még budija is van. Mindgyárt megveszem. Ha kihúzok rajta 2 hetet akkor ingyen van. (lásd korábbi esztelen futtatásom)

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Nem is hülyeség. Sokat lehet vele spórolni, ha nem vágysz luxuskörülményekre. Pár hónapra még kalandnak is jó. A kikötőért mennyit kell fizetni?

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Bertók Zoli írta:
potyi írta:

Nyilván, ha villamosmérnökivel egy villamosipari gyárban vagy gyártómérnök, akkor valószínűbb, hogy elismernek gyártómérnöknek, mint ha mondjuk élelmiszermérnökként próbálsz meg dinamókat gyártani.

A mérnöki végzettségekkel mind el lehet ismertetni, vagy legalábbis érdemes nekifutni, de az informatikus az nem Engineer. Pardon az angolért, de a mérnök határozottan nem egyenlő az angol Engineer-rel. Az Engineer elsősorban, másodsorban és harmadsorban gépészt jelent. Hajógépészt, mozdony-gépészt és gépészt. A sokadik jelentése a mérnök, de csak bizonyos helyzetekben. Ezek a helyzetek nem esnek egybe a magyar mérnök szó használatával. Vannak átfedések, de ezek csak azért vannak, hogy megzavarják a pusztai használót.

Köszönöm a gyors reagálást.
Egyenlőre akkor még azt kérdezném, hogy mennyire okoz fennakadást az állandó lakosi kérelemnél, ha valaki ideiglenes vízummal és állami támogatással tud kijutni, de nem a kivándorlásnak alapot adó szakmában tud elhelyezkedni ?
Köszönöm

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

potyi írta:
Egyenlőre akkor még azt kérdezném, hogy mennyire okoz fennakadást az állandó lakosi kérelemnél, ha valaki ideiglenes vízummal és állami támogatással tud kijutni, de nem a kivándorlásnak alapot adó szakmában tud elhelyezkedni ? Köszönöm
Nem gond. Az ideiglenesről állandóra jelentkezésnél nincs olyan feltétel, hogy a szakmában dolgozz.

Ez csak az állami vagy rokoni szponzorálásnál van így. A munkáltatói szponzorálás (pl. 457-es) sokkal szigorúbb.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Bed&Breakfast írta:
Hajó

$2000.00-be kínálják, még budija is van. Mindgyárt megveszem. Ha kihúzok rajta 2 hetet akkor ingyen van. (lásd korábbi esztelen futtatásom)

Egészen méretes járgány, bár kissé rozsdás :)
apropo... emlékeztek a Földet körülvitorlázó srácra, aki Darwinban is kikötött, Meder Áron? A hétvégi boat show-n belebotlottunk, amint kiállitotta a hajóját és dedikálta a könyvét. Hát... a hajót elnézve bátor az biztos és nagy kaland lehetett ez a túra.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Bed&Breakfast írta:
Hajó

Sydneyben ilyen olcso lenne a marina? Itt egy ekkora hajonak (ha egyaltalan van hely) olyan heti 230-250 dolcsi a rent.
Vagy mooringolsz, ami olcso, csak ki kell evezned a szarazfoldre, de akkor nincs zuhanyzod meg ilyenek (power, water stb). :)

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Whatever Zsuzsi írta:
Bed&Breakfast írta:
Hajó

Sydneyben ilyen olcso lenne a marina? Itt egy ekkora hajonak (ha egyaltalan van hely) olyan heti 230-250 dolcsi a rent.
Vagy mooringolsz, ami olcso, csak ki kell evezned a szarazfoldre, de akkor nincs zuhanyzod meg ilyenek (power, water stb). :)

Nem, sajnos nem olcso. Erdekes jelenseg a Sydney Harbour-ban, hogy a hid kozvetlen kozeleben a marina megfizethetetlen (a P&O-nak nem) de csak 2 - 3 obollel feljebb, abbotsford, cabarita, stb. vannak regi elhangyagolt gyartelep reszek, ahol szerintem meg egy karton rumert is adnak helyet. Kis szerencsevel River Cat allomas mellett, igy a City nem tavoli.

Masik meg, hogy csikorgo foggal, de heti 150-200 meg belefer, ha viszonylag kozel van a City-hez a marina. Szerintem aki keres az talal.

Harmadik lehetoseg a Hawkesbury Riveren lakni, az mar nem urban terulet, a kutyat sem erdekelne, viszont a City 1ora 20 perc. Elegge giventake game.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

ttomtom írta:
Nem is hülyeség. Sokat lehet vele spórolni, ha nem vágysz luxuskörülményekre. Pár hónapra még kalandnak is jó. A kikötőért mennyit kell fizetni?

ttomtom,
Nagyon eredeti a képed:) Egy percig kergettem az újjammal mire rájöttem, hogy belül van:)

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Sophie írta:
Nagyon eredeti a képed:) Egy percig kergettem az újjammal mire rájöttem, hogy belül van:)

Néhány éve volt divatban az a képernyő-védő program, amely nagy, sötétvörös betűket úsztatott ide-oda a képernyőn. A legtöbb cégnél a saját nevüket jelezték így ki, de volt aki vicces felíratnak használta.
A legeredetibb talán a Bevándorlási Hivatalé volt:

REJECT!

{utasítsd vissza!}

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Sophie írta:

Hehehe, en is!:)))))))))))

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Lezárt fórumHozzászólás küldése Oldal: 16 / 36   [ 719 hozzászólás ]
Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 36  Következő