Betűméret megváltoztatása

Lezárt fórumHozzászólás küldése Oldal: 16 / 44   [ 871 hozzászólás ]
Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 44  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: 2010. február
HozzászólásElküldve: 2010 február 9 
Regisztrált felhasználó

HoriFTC írta:
Az oktatási miniszter is kapott szót?

Az nem. Az oktatási miniszter azért van, hogy az adófizetők pénzét elossza az ausztrál lakosok oktatására. Őt és a minisztériumát ez az egész nem érinti. Ez az egész nemzetközi oktatás maszek üzleti alapon megy. Export-orientált vállalkozás.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Laco írta:
. . . hiszen te már valamit letettél az asztalra . . .
Vannak olyan országok, ahol a bevándorlást meg lehet venni pénzért. Na de nem ennyiért. A Dominikai Köztársaság pl. valami 50 ezer USD-ért ad állampolgárságot.

Ha az ausztrál vízumot meg lehetne venni, akkor a reális, piaci ára kb. egymillió dollár lenne. Még nem is mondtam sokat.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Bertók Zoli írta:
HoriFTC írta:
Az oktatási miniszter is kapott szót?

Az nem. Az oktatási miniszter azért van, hogy az adófizetők pénzét elossza az ausztrál lakosok oktatására. Őt és a minisztériumát ez az egész nem érinti. Ez az egész nemzetközi oktatás maszek üzleti alapon megy. Export-orientált vállalkozás.

OK, őt akkor nem - de az államot?

Vagy ingyen adják a CRICOS kódokat a magániskoláknak azokra a kurzusokra, melyekre diákvízumot lehet kérni?

Nem fog itt egy kicsit rosszabbul járni az állam is, legalábbis rövid távon anyagilag?

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

HoriFTC írta:
Vagy ingyen adják a CRICOS kódokat a magániskoláknak azokra a kurzusokra, melyekre diákvízumot lehet kérni?

Nem vagyok olyan tájékozott a részletekben, de valószínűnek tartom, hogy az iskolák fizetnek ezért a szolgáltatásért.
HoriFTC írta:
Nem fog itt egy kicsit rosszabbul járni az állam is, legalábbis rövid távon anyagilag?
Szerintem ez összességében egy óriási nyereség lesz Ausztráliának. A rövid távú dolgok nem érdekesek. Van annyi tartaléka az országnak, hogy kibírja.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Bertók Zoli írta:
Laco írta:
. . . hiszen te már valamit letettél az asztalra . . .
Vannak olyan országok, ahol a bevándorlást meg lehet venni pénzért. Na de nem ennyiért. A Dominikai Köztársaság pl. valami 50 ezer USD-ért ad állampolgárságot.

Ha az ausztrál vízumot meg lehetne venni, akkor a reális, piaci ára kb. egymillió dollár lenne. Még nem is mondtam sokat.

Nem adnam el annyiert sem.
:-)
Andras

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

wow...kiteszem a labam Sydneybol a kiwikhez es uj bevandorlasi trv van ervenyben mire visszaerek :)
tenyleg en luzer vendegmunkas akkor 10ev mulva leszek csak allando lakos? :)

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

szia Hori!
tudnál adni elérhetőséget, levelet már megírtuk, csak még nem tudjuk, hová küldjük:)

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Bertók Zoli írta:
HoriFTC írta:

Nem vagyok olyan tájékozott a részletekben, de valószínűnek tartom, hogy az iskolák fizetnek ezért a szolgáltatásért.

Bízom benne, hogy fizetnek... Fizetnek a diákok az államnak a vízumért, fizetnek a sulik is azért hogy megkapják az engedély ilyen kurzusok tartására. Double jackpot... :-))

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

bonen írta:
szia Hori!
tudnál adni elérhetőséget, levelet már megírtuk, csak még nem tudjuk, hová küldjük:)

Nekem írtok levelet?

Meghívólevél Melbourne-be? :-))

cshorv kukac t-online pont hu

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

ivette írta:
szinyo írta:
Sziasztok,

én mérnök informatikusként végeztem 2007-ben Networking szakirányon (a magyar oklevélre rendszergazdát írtak), viszont egyből Data Warehousing vonalon helyezkedtem el, és azóta is azt csinálom. Ez okozhat gondot a szakmai elismertetésnél? Mennyire számít hogy mi a szakirány?

Ez attól függ, hogy milyen tantárgyakat tanultál, milyen óraszámban. Továbbá, hogy milyen diplomád van. Azt nézted már, hogy elegendő évnyi szakmai tapasztalatod van-e?

Köszi a választ Ivett!
BA diplomám van, ha az óraszámokat nézzük akkor a networking oldalra billen a mérleg, nem az adatbázis vonalra, viszont a szakmai tapasztalatot meg a Job descriptionökkel kell igazolni gondolom, az meg egyértelműen a Data Warehousing. Szoval ha jol értem ez gyakorlatilag lehetetlenné teszi az elismertetést :(
Azt hol találom meg hogy egy-egy szakmához hány év gyakorlatot követelnek meg? Nekem 3 év van a diplomaszerzés óta.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

kisszso írta:
Halihóóó!!

Csak jelzem hogy egy újabb halandónak sikerült Ausztráliába költöznie, mégha csak 457-es ideiglenessel is :)
Nagyon szuper itt minden csak még nem vagyok hozzászokva hogy ilyen ütemben folyik a pénz a kezemből mindenféle papírokra, de ezek csak a kezdeti kiadások hála a magasságosnak :)

Gratulálok!!..:)
Te egyedül mentél, ugye?
Milyen volt a repülőút? Tudtad használni a laptopodat? És feltölteni?..:)
Hol laksz most?
Kellemes időtöltést Brisbane-ben!..:)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dzsbp 2010 február 9-kor.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Én is gratulálok, sok sikert !

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

„Az angol anyanyelv, a legjobb külföldi egyetemek és a Rhodes-ösztöndíj egy lélegzetre, annyit jelent, hogy britek kellenek.”

Ez valahol logikátlan.

Miért volna egy angol jobb egy magyar szakembernél, ráadásul sok magyarnak a második nyelve az angol.

Britek kellenek, hogy a második vagy harmadik generációs ausztrálok, akik már nem kötődnek az angol királyi családhoz ne hogy megszavazzák a köztársaságot?

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Zoli, én másra gondoltam.

Egy példa: ha Ausztráliában jogot tanulsz, ami teljesen más mint Magyarországon annak csak akkor van értelme, ha Ausztráliában tudsz maradni.

Normális országokban nem lehet állampolgárságot vásárolni ez így rendben van. Viszont én nem az állampolgárságról beszéltem, hanem az érvényesülésről.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Laco írta:
Miért volna egy angol jobb egy magyar szakembernél, ráadásul sok magyarnak a második nyelve az angol.

Az egész pontozási rendszert felülvizsgálják. A kormány február 12-ig közzéteszi a megvitatásra szánt anyagot és március 12-ig hozzá lehet szólni a vitához.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 február 10 
Regisztrált felhasználó

szinyo írta:

Köszi a választ Ivett!
BA diplomám van, ha az óraszámokat nézzük akkor a networking oldalra billen a mérleg, nem az adatbázis vonalra, viszont a szakmai tapasztalatot meg a Job descriptionökkel kell igazolni gondolom, az meg egyértelműen a Data Warehousing. Szoval ha jol értem ez gyakorlatilag lehetetlenné teszi az elismertetést :(
Azt hol találom meg hogy egy-egy szakmához hány év gyakorlatot követelnek meg? Nekem 3 év van a diplomaszerzés óta.

Azt gondolom nem teszi lehetetlenné! Ha te intézed, akkor először jól olvasd át az ACS oldalán a feltételeket. Ott van leirva az is, hogy hány év gyakorlat fog kelleni neked (már sajna nem emlékszem rá pontosan). Az egyetemi diploma után kevesebb, mint a főiskolaival. Milyened van?
Ha megfelelően sok számteches tárgyad volt és a gyakorlati háttered is erős, akkor elvileg megcsinálható. Ne add fel az elején!!! Nekünk az agrárinformatikai diplomára sikerült a Linux szakemberi elismertetést megkapnunk, persze jó sok év linuxos gyakorlattal.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Látott valaki mostanában olcsó repjegyet valahol Bp-Sydney viszonylatban?

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

ivette írta:
Látott valaki mostanában olcsó repjegyet valahol Bp-Sydney viszonylatban?

Olyan nincs.

Igazán olcsók szinte csak London-AU között vannak. (600 GBP-körül, return)

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

ivette írta:
szinyo írta:

Köszi a választ Ivett!

Azt gondolom nem teszi lehetetlenné! Ha te intézed, akkor először jól olvasd át az ACS oldalán a feltételeket. Ott van leirva az is, hogy hány év gyakorlat fog kelleni neked (már sajna nem emlékszem rá pontosan). Az egyetemi diploma után kevesebb, mint a főiskolaival. Milyened van?
Ha megfelelően sok számteches tárgyad volt és a gyakorlati háttered is erős, akkor elvileg megcsinálható. Ne add fel az elején!!! Nekünk az agrárinformatikai diplomára sikerült a Linux szakemberi elismertetést megkapnunk, persze jó sok év linuxos gyakorlattal.

Hálás köszönet, asszem nekiesek az ACS oldalának :)

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

A magyarországi Országgyűlési választáson szavazni kívánók, de külföldön élők figyelmébe:

"HOGYAN SZAVAZHAT, HA A SZAVAZÁS NAPJÁN KÜLFÖLDÖN TARTÓZKODIK?

Ha Ön a szavazás napján külföldön tartózkodik, hazánk nagykövetségén vagy főkonzulátusán adhatja le szavazatát. Ennek érdekében a lakcíme szerinti jegyzőnél kell kérnie a külképviseleti névjegyzékbe történő felvételét.

A külképviseleti névjegyzékbe történő felvételét személyesen vagy meghatalmazott útján, illetve ajánlott lev
élben kérheti, amelynek legkésőbb 2010. március 19-én 16.00 óráig kell megérkeznie a jegyzőhöz. A kérelem benyújtásához letölthető nyomtatvány áll rendelkezésre www.valasztas.hu honlapon, illetve elérhető bármely választási irodában.

A külképviseleti névjegyzékbe vétel iránti kérelemben meg kell adnia nevét, személyi azonosítóját (ismertebb nevén személyi szám), születési helyét és idejét, anyja nevét, magyarországi lakcímét, annak a külképviseletnek a megnevezését, ahol választójogát gyakorolni kívánja, illetve külföldi értesítési címét, ha a kérelemmel kapcsolatos döntést nem a magyarországi lakcímére kéri.

Amennyiben a kérelmet meghatalmazott útján nyújtja be, a meghatalmazás akkor fogadható el, ha a választópolgár a meghatalmazást saját kezűleg írta és aláírta. Ha a meghatalmazás nem saját kezűleg került megírásra, azon – a választópolgár aláírása mellett – szükséges két tanú nevének és lakóhelyének feltüntetése, továbbá a tanúk aláírása is.

Fontos tudni, hogy a választás első fordulójára külföldön 2010. április 4-én (az amerikai kontinensen 2010. április 3-án), a második fordulóra a hazai választás napján, azaz 2010. április 25-én (az amerikai kontinensen 2010. április 24-én) kerül sor."

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Lezárt fórumHozzászólás küldése Oldal: 16 / 44   [ 871 hozzászólás ]
Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 44  Következő