Betűméret megváltoztatása
Pontos idő: 2010 szeptember 11

Lezárt fórumHozzászólás küldése Oldal: 1 / 4   [ 67 hozzászólás ]
Oldal 1, 2, 3, 4  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: 2010 március
HozzászólásElküldve: 2010 március 4 
Regisztrált felhasználó

la lássuk

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: 2010 március
HozzászólásElküldve: 2010 március 5 
Regisztrált felhasználó

Sziasztok!

Gondoltam,ha én már sokatokat ismerem blogjaitokon keresztül,itt az ideje,hogy Ti is megismerjetek engem.
Örömmel jelentem,hogy 1 év kutakodás,felkészülés után Mi is(2 felnőtt+3 gyerek) Hajnalka segítségével belevágunk az Új-Zélandi projectbe.
Mi a study visa+open work visa "rögös" útját készüljük járni.
Előre láthatóan május végén mennénk(ez ugye még függ a repülőjegyektől).
Valószínűleg Auckland North Shore-t vesszük célba.Az iskola ugyanis ott található.
Szóval, örülnék,ha megismerhetnénk egymást a "környéken" élőkkel is.
Üdv

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 március 7 
Regisztrált felhasználó

Maggie írta:
Sziasztok!

Gondoltam,ha én már sokatokat ismerem blogjaitokon keresztül,itt az ideje,hogy Ti is megismerjetek engem.
Örömmel jelentem,hogy 1 év kutakodás,felkészülés után Mi is(2 felnőtt+3 gyerek) Hajnalka segítségével belevágunk az Új-Zélandi projectbe.
Valószínűleg Auckland North Shore-t vesszük célba.Az iskola ugyanis ott található.
Üdv

Good luck.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 március 8 
Regisztrált felhasználó

Sziasztok!

Jövő márciusban mennénk Újzelandra, pont 1 év múlva.
Wellingtonban lesz az ITF Taekwon-do világbajnokság.
Tudnátok ajánlani olcsó repülőjegyet?
Bárhol átszállnánk, csak ne kerüljön 400ezerbe.
Válogatott sportolóként saját pénzen utazunk a versenyekre. :(
Szeretnénk korábban menni egy pár nappal, hogy átálljunk. Esetleg olcsó szállást is ajánlhatnátok!

Köszönettel: Pataki Krisztián IV.dan Taekwon-do Európabajnok
Kép

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Szia Zsuzsi!

Kösz!
Én "is" chef kurzusra megyek.
Nagyon tetszett/tetszik a blogod.
Olvastam,hogy N.Z. előtt Au.-ba voltatok.Ott már voltam én is.
N.z. mennyiben hasonlít vagy tér el Au.-tól?

oRSI

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Maggie írta:
Szia Zsuzsi!

Kösz!

oRSI

Csak Melbourne es Auckland viszonylatban tudok nyilatkozni (elobbiben 1 evig eltunk, utobbiban eddig 2), a tobbi varost nem ismerem. Ha ossze kene hasonlitanom a kettot, akkor azt mondanam, hogy Auckland olyasmi, mintha Melbourne 20 evvel ezelotti "elmaradott" masa lenne. Vannak negativumai AKL-nek Melbournehoz kepest es ez forditva is igaz. Itt pl sokkal jobb fejek az emberek, kicsit baratiasabb a legkor (marmint ezalatt a kiwiket/helyieket ertem), mint a szomszedban volt. Mondom ezt ugy, hogy mi ott is hipphopp ismerkedtunk emberekkel.
Szoval igy konkretan ahogy rakerdeztel nem tudok valaszt adni, ahhoz ugye mindket orszagban elnem kellett volna mindegyik varosban huzamosabb ideig, hogy velemenyt tudjak alkotni overall, ez meg nem all fenn. :)
Viszont tartom magam az elozo kommentemhez, miszerint good luck, igen bevallalosnak tuntok. :)

Az elso mondatodban miert van az "is" idezojelben? Azt nem tudtam megfejteni.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Maggie írta:
Sziasztok!

Üdv

Szia Maggie!
Ha nem haragszol szeretnék néhány dolgot kérdezni a study visa+ open work visa párosítással kapcsolatban. Ha nem határolódsz el akkor a herrbakos@gmail.com -ra várok egy "OK" -ot :)

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Maggie írta:
Szia Zsuzsi!

Kösz!

oRSI

voltál ott vagy éltél ott?

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Szia Zsuzsi!

Az "is" arra akart utalni,hogy ha jól hámoztam ki a blogodból,akkor te chef képzést végeztél kint.De bocs,ha félreértettem valamit.
Bevállalósak vagyunk,igen ,bár sok vesztenivalónk nincs az itthoni helyzetet nézve,erre a szarra(bocs) ami itt van mindig vissza lehet jönni.

Szia Pappitó!

Én 3 alkalommal 3-3 hónapot voltam Sydneyben,rokonaink élnek ott.Bár megnéztük a tipikus turista látványosságokat is,de azért többnyire a dolgos hétköznapok világát éltük.(pl. hordtam ki újságot az unokatesómmal és voltam bébisintér más családoknál(ozziknál)

Ha már ilyen kedvesek vagytok,hogy szóba álltok velem,akkor lenne hamarjában kérdeznék egyet:
PL.volt közületek olyan, aki maga után küldetett cuccot,megéri ez egyáltalán?

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Maggie írta:
Szia Zsuzsi!

Az "is" arra akart utalni,hogy ha jól hámoztam ki a blogodból,akkor te chef képzést végeztél kint.De bocs,ha félreértettem valamit.
Bevállalósak vagyunk,igen ,bár sok vesztenivalónk nincs az itthoni helyzetet nézve,erre a szarra(bocs) ami itt van mindig vissza lehet jönni.

Szia Pappitó!

Én 3 alkalommal 3-3 hónapot voltam Sydneyben,rokonaink élnek ott.Bár megnéztük a tipikus turista látványosságokat is,de azért többnyire a dolgos hétköznapok világát éltük.(pl. hordtam ki újságot az unokatesómmal és voltam bébisintér más családoknál(ozziknál)

Ha már ilyen kedvesek vagytok,hogy szóba álltok velem,akkor lenne hamarjában kérdeznék egyet:

Igen, jol hamoztad ki a blogombol, vegeztem chef kepzest (es pastry chef es egy londoni kurzust is), azert nem ertettem az idezojelet, na sebaj.

Mi anno magunk ele kuldtunk par cuccot (ket db 20 kilos dobozt) Melbourne-be, ami nem fert volna a borondbe (kesek, telikabat, bakancs, etc). Aztan amiket ott vettunk butorokat, tv-t, komplett haztartast athoztuk ide. Onnan megerte, Magyarorszagrol nem tudom. Bar itt a forumon vannak paran, akik kontereztek egyet, ok azt mondtak megerte. Nekunk nem voltak olyan hu de nelkulozhetetlen cuccaink. Marmint ami az elmult 3 ev alatt nem hianyzott, az sanszosan mar nem is fog. :)
Muszaki cikkeket en speciel nem hoznek, mas a dugalj, ami megcsak hagyjan, de alkatreszt vagy ilyesmit pl itt nem nagyon tudsz venni hozza, ha esetleg elromlik.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Maggie írta:
Szia Pappitó!

az attól függ. nekem soksok tárgyam van amivel szívesen élnék együtt itt, de nem csak emocionális alapon dönt az ember, racionalitás is van a világon. Valószínűleg a könyveinket ki fogom hozni, képeket is, egykét apróságot, de mondjuk most két-három raklap cuccról beszélünk, nem pedig egy húsz-negyven lábas konténerről. (eljön gyűjtőben)

Mi sokmindent eladtunk ott, amit itt úgyis vettünk (főleg műszaki holmik) de nyilván vannak anyukámtól örökölt dolgok amiket szeretnék inkább itt tudni. Ruhát meg konyhafelszerelést meg ilyesmit nem hoztunk. Két év után már a dugalj átalakító sincs napi használatban. Itt élünk, nem ott.

Van aki összeállt másokkal konténerezni, az is megoldás, nem tudom mennyibe került végül.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 március 9 
Regisztrált felhasználó

@Maggie

En ugyan nem szemelyes tapasztalatbol beszelek (egyelore), de az egyik baratom mult nyaron koltozott NZ-re. Ok kontenert (muanyag raklap vmi dobozzal) kuldtek maguk "ele", 1 m3 akarmi, sulya nem szamit. (Bizonyos hatarig, de ha csak nem olomrudakat kuldesz...) Bizonyara vannak szabalyok, hogy miket lehet benne kuldeni, pontos reszletekkel nem vagyok tisztaban, de ha erdekel megkerdezem melyik cegen keresztul ment a dolog.

Ok konyhai felszereleseket (nem elektromos), konyveket, szemelyes vackokat raktak bele es nagyon orultek, mikor megerkezett. Az addig kozel-ures konyhai szekrenyekben egyszer csak lett minden! :)
Mindezt megusztak kb. 70e Ft-bol mindenestul (vammal egyutt), igaz eltartott tobb, mint egy honapig amig odaert.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Van valakinek információja HU-NZ közötti konténeres szállításról? Kivel érdemes, és mennyibe kerülhet? Nagyságrendileg is elegendő lenne egyenlőre az információ. Amit én sejtek az kb. 6-800e Ft körülre számítok háztól házig. előre is köszi

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Köszi a válaszokat mindenkinek!

Konténerre mi nem gondoltunk,de vannak könyvek,személyes cuccaink és a konyhafelszerelések is jól jönnének.(szerintem)
A 70 ezres megoldás az tetszik és megköszönöm racs,ha megadod a szállító cég nevét,hogy fel tudjam venni velük a kapcsolatot.
Üdv !!!

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Maggie írta:
Köszi a válaszokat mindenkinek!

Konténerre mi nem gondoltunk,de vannak könyvek,személyes cuccaink és a konyhafelszerelések is jól jönnének.(szerintem)
A 70 ezres megoldás az tetszik és megköszönöm racs,ha megadod a szállító cég nevét,hogy fel tudjam venni velük a kapcsolatot.
Üdv !!!

azért gondold végig, hogy érdemes-e lábosokat meg habverőt idehozni 18ezer km-re, amikor itt is van a boltban. nokedliszaggatót érdemes, mert az nincs itt a boltban. de fakanalat meg jénait? 70ezer forént az 500 dollár, abból elég sok mindent lehet vásárolni... hőálló üvegtál amiben sütni tudsz 20-40 dollár, lábas szintén, hat személyes pohárkészlet 20, 4 borospohár 16... (csak a nagyságrend miatt) 40-80 dollárért teljesen normális, jól kinéző tányérkészletet kapsz, vágódeszka meg fakanál meg konyharuha ugyanígy 10-20 dolláros tételek.

Végig kell gondolni, hogy ezekért érdemes-e ott bepakolást fizetni, cuccolni, itt kipakolást fizetni, MAF vizsgálatot fizetni, várni, stb. Jó, van aki még a porszívóját is maga után küldette, van aki meg semmit. Gondold végig.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

A kovetkezot irta a srac:

"Austromar http://www.austromar.hu/index_hu.htm

Ha olcson akarod, akkor
1. venni kell muanyag raklapot, nekem 3200 HUF volt
2. 8 darab IKEA-s koltozteto dobozt
igy pont 0.96 kobmeter jon ki (1 kobmeter lehet max es 333 kg)

Fontos hogy ne legyen egyik doboz se ureges, mert akkor ha valaminek nekitolodik vagy ilyesmi, megnyomodhat.

50 ezer + vamugyintezes ami kb. 10 ezer ha te viszed el a vamhivatalba/stb. Egyebkent szallitast es vam ugynitezest meg hozza kell szamolni, ami eleg draga, kb. 35 ezer.
UjZelandon pedig kb. 160 NZD volt a behozasnak az intezese, raktari dij, itteni vam, stb.

Meg kell adni itteni elerhetoseget, de nem hazhoz viszik, a kikotobol egy raktarba megy."

Hogy mit erdemes kivinni, az nezopont kerdese. Fazekat nem hiszem, konyvet mar inkabb, elektromos berendezeseket meg szerintem egyaltalan nem celszeru. Esetleg "felbecsulhetetlen erteku" szemelyes targyakat.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010 március 11 
Regisztrált felhasználó

racs írta:
A kovetkezot irta a srac:

"Austromar http://www.austromar.hu/index_hu.htm

Ha olcson akarod, akkor
1. venni kell muanyag raklapot, nekem 3200 HUF volt
2. 8 darab IKEA-s koltozteto dobozt
igy pont 0.96 kobmeter jon ki (1 kobmeter lehet max es 333 kg)

Fontos hogy ne legyen egyik doboz se ureges, mert akkor ha valaminek nekitolodik vagy ilyesmi, megnyomodhat.

50 ezer + vamugyintezes ami kb. 10 ezer ha te viszed el a vamhivatalba/stb. Egyebkent szallitast es vam ugynitezest meg hozza kell szamolni, ami eleg draga, kb. 35 ezer.
UjZelandon pedig kb. 160 NZD volt a behozasnak az intezese, raktari dij, itteni vam, stb.

Meg kell adni itteni elerhetoseget, de nem hazhoz viszik, a kikotobol egy raktarba megy."

Hogy mit erdemes kivinni, az nezopont kerdese. Fazekat nem hiszem, konyvet mar inkabb, elektromos berendezeseket meg szerintem egyaltalan nem celszeru. Esetleg "felbecsulhetetlen erteku" szemelyes targyakat.

Hát,köszönöm.Ez így tényleg nagyon alapos információ.Utána járok ennek.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Biztos számotokra is ismerős a probléma,hogy hogyan vigyünk ki nagyobb pénzösszeget(forintot/eurót) Új-Zélandra úgy,hogy minél kevesebbet bukjunk rajta?
Szívesen látnám az ötleteket,tippeket,hadd okuljunk belőle.(persze,csak,ha nem túl indiszkrét a téma)
Előre is köszi!

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

Maggie írta:
Biztos számotokra is ismerős a probléma,hogy hogyan vigyünk ki nagyobb pénzösszeget(forintot/eurót) Új-Zélandra úgy,hogy minél kevesebbet bukjunk rajta?
Szívesen látnám az ötleteket,tippeket,hadd okuljunk belőle.(persze,csak,ha nem túl indiszkrét a téma)
Előre is köszi!

Tesco szatyor, nagy hátizsák. Önbevallás a reptéren. :)
Egyébként tényleg érdekelne engem is, hogy ha egyszerűen viszed magaddal, akkor mi történik? Bp. reptéren dokumentálják vhogy? Azt tudom, hogy befelé be kell jelenteni bizonyos határ felett. És? A többivel mi lesz? Gondolom van valami szabályozás, csak még nem tudtam én sem kideríteni mi történik a sok pénz-zacskóban verziónál.

Vissza a tetejére

Regisztrált felhasználó

DenyVL írta:
Maggie írta:
Előre is köszi!

Tesco szatyor, nagy hátizsák. Önbevallás a reptéren. :)
Egyébként tényleg érdekelne engem is, hogy ha egyszerűen viszed magaddal, akkor mi történik? Bp. reptéren dokumentálják vhogy? Azt tudom, hogy befelé be kell jelenteni bizonyos határ felett. És? A többivel mi lesz? Gondolom van valami szabályozás, csak még nem tudtam én sem kideríteni mi történik a sok pénz-zacskóban verziónál.

Nincs semmi, bejelentési kötelezettség van 10000 nz dollár értékű készpénz felett. Ha te mind a két bőröndödben pénzkötegeket hozol, akkor azt, bár jó eséllyel rákérdeznek, hogy tudod-e igazolni, hogy honnan van és miért nem valami más módon hozod?

A pénzideküldésre számos megoldás van, a szimpla banki átutalástól a paypalig, bár utóbbi idefelé drágább, mint innen pénzt küldeni oda. (más a paypal %). Amikor nekünk ez aktuális volt, akkor éppen az volt a leggazdaságosabb megoldás, hogy egy osztrák bankból utalódott el a pénz az itteni bankszámlánkra. Nyilván azóta milliószor változtak a huf/eur/nzd/usd viszonyok, akkor nekünk asszem 4 nap alatt ért ide a lóvé.

Körül kell kérdezni, nem mindegy, hogy hufból kell nzd-t csinálni (az huf-eur-nzd) vagy eurból vagy usd-ből. Nekünk megérte egy már amúgy is meglevő osztrák bankszámláról utaltatni akkor.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Lezárt fórumHozzászólás küldése Oldal: 1 / 4   [ 67 hozzászólás ]
Oldal 1, 2, 3, 4  Következő